Prima faza a ranii - faza inflamatorie (exudativa sau de curatare)

Prima faza a ranii - faza inflamatorie (exudativa sau de curatare)

In prima faza, faza inflamatorie (exudativa sau de curatare) – plaga poate fi superficiala sau adanca, cu sangerare, umflata, dureroasa si poate cauza dificultate de miscare a membrului afectat. In plaga pot exista celule moarte, tesut distrus, microbi, fibrina (o proteina a organismului de culoare alb-galbuie si consistenta vascoasa care se secreta in exces in plagile cronice) si o cantitate variabila de exsudat (secretie cu compozitie asemanatoare sangelui). In cazul in care incarcarea microbiana este foarte mare, plaga este infectata si poate secreta un lichid laptos, galben, verde sau maro, deseori urat mirositor (puroi). In aceasta faza marginile plagii sunt de culoare rosu aprins, calde, dureroase si umflate.


In acesta faza de curatare sunt recomandate pansamentele umede care curata plaga de celulele moarte, tesuturile distruse, fibrina si exudatul in exces. Pansamentul se alege in functie de adancimea plagii astfel: pentru plagi superficiale cel mai potrivit pansament este Tender Wet 24 sau Tender Wet 24 active, in timp ce pentru plagile profunde (cu adancime mai mare de 0.5 cm) pansamentul potrivit este Sorbalgon sau Sorbalgon T. Cand plaga este infectata, pentru a distruge microbii, se poate folosi ca prim strat pansamentul cu argint metalic, Atrauman Ag, iar pentru preluarea secretiilor incarcate cu microbi se va aplica deasupra acestuia un pansament cu proprietati absorbante (Tender Wet24, PermaFoam sau o compresa din fulgi de celulozaZetuvit).

Un tratament eficient al plagii, cu pansamente moderne, trebuie sa asocieze la fiecare schimb de pansamente, o igiena riguroasa a zonei afectate prin spalare cu apa si sapun neutru, utilizarea unui antiseptic local (ex. betadina) si ingrijirea pielii inconjuratoare cu ulei hidratant (ex. Menalind).
Important!

PerVita va ofera gratuit posibilitatea de a primi consilierea specialistilor Hartmann cu privire la tratarea escarelor. Pentru acest serviciu, trimiteti intrebarea dumneavostra accesand  link-ul Intreaba specialistul despre terapia ranilor. Pervita nu ofera consultatii medicale si recomanda consultul medical ca fiind obligatoriu.

Toate pansamentele Hartmann le puteti gasi pe site-ul nostru si in categoaria Tratamentul escarelor.

Produse pe pagină:
Sortare după:

Atrauman cu Argint

Atrauman cu Argint:• Rani infectate (plagi cronice, plagi acute, arsuri pana la gradul 2);• Profilaxia infectiilor.Caracteristici Atrauman Ag in cazul pacientilor cu un sistem imunitar deficitar;• Poate ramane pe plaga pana la 7 zile fara sa-si piarda proprietatile antiseptice. ..

36,00 Lei Fără TVA: 36,00 Lei

Crema Menalind - Hartmann

Crema Menalind (200 ml) este un produs creat special pentru protectia pielii in cazul pacientilor cu incontinenta.Caracteristici:Ingrijeste si protejeaza eficient pielea degradata si sensibila, impotriva substantelor agresive din urina si fecale;Regenereaza si calmeaza pielea iritata;Previne macerat..

26,00 Lei Fără TVA: 26,00 Lei

Pansament HydroClean - fost TenderWet Active

Pansamnetul Tender Wet si-a schimbat denumirea in HydroClean, produsul ramane insa neschimbat. Caracteristici: Gata de utilizare fiind activat cu solutie Ringer Nu se lipeste de plaga, permitand schimbul atraumatic al pansamentului Remanenta pe plaga: 24h Indicat in cazul plagilor cronice..

124,00 Lei Fără TVA: 124,00 Lei

Pansament PermaFoam

PermaFoam - pansament hidroactiv din spuma poliuretanica. Asigura absorbtia rapida a exsudatului, secretiilor vascoase si detritusurilor celulare. Stratul absorbant al pansamentului poate ingloba o cantitate de lichid de noua ori mai mare decat greutatea proprie, pastrandu-si proprietatile absorbant..

117,00 Lei Fără TVA: 117,00 Lei

Pansament PermaFoam Comfort

Pansamentul PermaFoam - pansament hidroactiv din spuma poliuretanica cu margini autoadezive, indicat in tratamentul ulcerului venos. Asigura absorbtia rapida a exudatului, secretiilor vascoase si detritusurilor celulare. Stratul absorbant al pansamentului poate ingloba o cantitate de lichid de noua ..

70,00 Lei Fără TVA: 70,00 Lei

Pansament TenderWet Plus

TenderWet plus este un pansament superabsorbant pentru curatarea plagii, din poliacrilat, cu continut de antiseptic PHMB (polihexilmethylenebiguanide). Prin mecanismul sau de actiune, TenderWet plus reduce numarul de germeni din plaga datorita rolului bactericid, prevenind recontaminarea plagii. Tot..

69,00 Lei Fără TVA: 69,00 Lei

Plasture Hydrofilm

Hydrofilm - plasture de fixarePlasture steril, transparent, autoadeziv, pentru protectia plagilor contra infectiilor secundareAdeziv hipoalergen, delicat fata de pieleImpermeabil pentru apa si germeni, permeabil pentru aer si vapori de apaActioneaza ca o bariera eficienta impotriva germenilor fara a..

23,00 Lei Fără TVA: 23,00 Lei

Solutie Ringer pentru Tender Wet

Solutie Ringer izotona , utilizata pentru activarea pansamentelor de tip Tender Wet. Disponibila in fiole gata de utilizare.Forma de prezentare: 20 fiole x 15 mlPretul este valabil pentru o cutie cu 20 fiole.Pentru alte produse necesare ingrijirii bolnavilor va recomandam c..

31,00 Lei Fără TVA: 31,00 Lei

Sorbalgon

Sorbalgon - pansament pentru curatarea ranilor infectate, ideal pentru plagile adanci, greu accesibile.- Pansament din fibre de alginat de calciu, cu capacitate mare de absorbtie;- Stimuleaza aparitia tesutului de granulatie;- Nu se lipeste de plaga;- Necesita fixarea cu un plasture;- Schimbul pansa..

69,00 Lei Fără TVA: 69,00 Lei

Spuma pentru curatare Menalind - Hartmann

Spuma pentru curatarea Menlind ofera o curatare delicata a pielii pacientilor cu incontinenta, imobilizati la pat sau care au suferit o colostomie.Caracteristici:Neutra din punct de vedere al pH-ului (mentine si protejeaza invelisul acid al pielii); Efect de ingrijire datorita substantelor uleioase ..

22,00 Lei Fără TVA: 22,00 Lei